//
23asiaa-kurssi

Pikaviestittely

Sunnuntain ryhmämesetys oli mielenkiintoista. Päästyäni ryhmäkeskusteluun mukaan, kaikki meni sujuvasti. Useamman henkilön mesettäminen on yllättävän hektistä hommaa. Viestiä tulee varsin tiiviiseen tahtiin, että jos haluaa pysyä kärryillä, ei kannattanut hypätä välillä muiden ohjelmien tai selaimen puolelle. Kaksi tuntia meni erittäin nopeasti.

Minusta meidän pitää ehdottomasti pyrkiä massamesetykseen. Kaikki 80 ilmoittautunutta ja opintopiiriläiset samalla kertaa samassa ryhmäkeskustelussa, mielellään vielä kaikki hieman eri aiheista puhuen. Se voisi olla tajuntaa laajentava kokemus. 😉

Advertisement

Keskustelu

12 thoughts on “Pikaviestittely

 1. Massamesetys olisi tosiaankin tajuntaa laajentava kokemus, etenkin jos kaikki puhuisivat eri aiheista.

  Posted by Heli | 28.04.2008, 3:09 pm
 2. Mie en tainnu viel sitä ees ymmärtää…kun en oo mesetellyt kuin omas piiris?

  Posted by Kini | 28.04.2008, 5:08 pm
 3. Kyllähän se isolla porukalla chattiminen voi olla aika raskasta, mutta ajan myötä oppii joitain helpottavia temppuja. Esim. olemaan lukematta kaikkia puheenvuoroja, vähentämään omaa pulinaa kun ääntä on paljon, olemaan luottamatta siihen että joku tietty henkilö on lukenut kaikki aiemmat puheenvuorot, selailemaan aiempia puheenvuoroja kun ei ole mitään erityisen mielenkiintoista juttua juuri meneillään, värikoodaamisen, kymmensormijärjestelmän, olemaan korjaamatta jokaista kirjoitusvirhettä (emmehän puhuessammekaan käytä kirjakieltä) ja niin edelleen.

  Ei sillä, kyllä kunnon pulinaboksissa voi hiki tulla, ihan kuin oikeassakin keskustelussa.

  Posted by mace | 28.04.2008, 5:22 pm
 4. Mielenkiintoista sunnuntain ryhmäkeskustelussa (joka siis oli kuitenkin ihan suht hallittavissa, mutta pientä totuttelua vaativa) minusta oli juuri se, että sellainen ryhmäkeskustelu on täysin erilaista koneen kautta kuin esim. kahvipöydässä normielämässä. Tahti tuntui ihan eriltä. Jostain syystä siinä ei malttanut kauheasti pohtia syvällisiä. Ehkä siinä oli (varmaan ihan väärä) oletus, että muut eivät malttaisi odottaa, jos virkkeenmuodostus olisi kestänyt vähänkään pidempään. Tuttujen kanssa olen mesettänyt kahden kesken, ja siinä kommunikointi on hieman rauhallisempaa. Tahti on verkkaisempi. Irc-meiningistä olen ymmärtänyt, että siellä on omanlaisensa kulttuuri. Siihen olisi mielenkiintoista tutustua. Ei sattumoisin Suomessa ole kirjastoalan irc-kanavaa?

  Posted by sorvipenkki | 28.04.2008, 6:12 pm
 5. Joo no tuli laitettua Hardy Heron viikonloppuna, mutta tumpelona taisin saada sen jo rikki. 😦 Aloin pistämään Myth-pakettia ja se kaatui asennuksessa ja nyt on vähän auki miten toimii… pitää kokeilla kun olisi aikaa.

  Mutta muuten ihan hyvin toi pidgin toimii ainakin sen mitä olen testaillut… rautaan vain pitäisi saada lisää vauhtia tai karsia kuorrutusta.

  Posted by Sami | 29.04.2008, 5:23 am
 6. Minusta homma oli hurmaavan hallitsematonta, mutta kyllä sinne asiaakin mahtui.

  Kiitos seurasta :)!

  Posted by reetta | 29.04.2008, 9:07 am
 7. @Sami: mulla on päivitys vielä tekemättä, mutta jossain vaiheessa lähiaikoina pitäisi antaa palaa. Oma kone on vanha lousku. Käyttöjärjestelmän uudet versiot toimivat versio versiolta hitaammin. 3d-kilkkeistä tms. hienouksista ei voi edes haaveilla, mutta perustoiminnot pelaavat. Tosin paikoitellen hitaasti nekin (Gimp + Rytmilaatikko + Gedit + Nautilus = lähes koneen kömäyttävä teko 🙂 ).

  @Reetta: ”Hurmaavan hallitsematonta”, aivan! Hienosti kiteytetty. Mukavaa touhuahan se siis ehdottomasti oli. Erilaista kommunikointia, mitä normaalisti harrastaa. Kiitos meseilystä. 🙂

  Posted by sorvipenkki | 29.04.2008, 1:57 pm
 8. Hei! Kiintoisaa, miten ryhmämesetystuokio ”ryhmäyttää” toisilleen tuntemattomat ihmiset. Joka kerran kombinaatio varmasti muuttuu. Voisiko tapahtua näin, jos keskustelisi isossa joukossa, jossa jokainen olisi
  erotettu sermillä toisista? Siinä taitaisi kuitenkin saada enemmän informaatiota äänensävyistä kuin mesetyksessä visuaalisista merkeistä, miettii Sini

  Posted by Sini Kiuas | 17.05.2008, 8:09 am
 9. Tosiaan varmaan äänensävy viestii enemmän kuin mesetyksen hymiöt. Onkohan keskusteluanalyysi tutkinut mesetys-/irkkauskeskustelua? Siinä voisi olla haastetta analysoida, esim. millä perusteella puheenvuorot jakautuvat. Hauska ajatus sermitetystä ryhmäkeskustelusta. 🙂 Älämölöä vai hallittua kaaosta?

  Posted by sorvipenkki | 17.05.2008, 2:51 pm
 10. Odotan jännityksellä seuraavaa tapaamistamme, joka on ensimmäinen minulle lukuunottamatta pikaista pyrähdystä äitienpäivänä. Osaankohan edes? Ryhmäkeskustelu on ihan outoa, käykö se ihan itsestään?

  Posted by seija | 21.05.2008, 5:49 pm
 11. @Seija: Mukavaa ryhmämesetystä. Varmasti osaat, ja mainiot vetäjämme antavat vinkkiä tarvittaessa. Varaudu ”hurmaavaan hallitsemattomuuteen” (Reettaa lainatakseni). 🙂

  Posted by sorvipenkki | 30.05.2008, 7:01 pm

Trackbacks/Pingbacks

 1. Päivitysilmoitus: Netin keskustelukulttuurit « Sorvipenkin äärellä - 02.08.2008

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: