//
23asiaa-kurssi

RSS-syötteistä ja toisista ihmisistä tiedonlähteenä

Syötteiden tarkistaminen lukuohjelmalla lyö yksi-nolla sivustoilla navigoinnin. Syötteiden tilaamisessa isoin ongelma alkaa olla tilattujen syötteiden lukumäärä. Mielenkiintoisia syötteitä on kertynyt suht runsaasti ja nyt oireet viittaavat infoähkyn tapaiseen turvotukseen.

Delissössiä soutaessa

Ehkä linkkien tarkemman kuvailun kenttä pitäisi määritellä pakolliseksi rastiksi linkin tallennusvaiheessa. Pelkän otsikon varassa on ulkopuolisen joissain tapauksissa hankala arvioida, mistä linkissä on kyse ja olisiko toisen tallentama linkki itselle hyödyllinen. Tavoitteenani on ollut kuvailla linkit, mutta toisinaan tulee lipsuttua.

D:n verkosto-ominaisuus on vallan mainio: ammatillisia vinkkejä olen saanut paljon. Sama ”ongelma” kuin RSS-syötelukuohjelman kanssa: verkosto paisahti helposti niin suureksi, että kaikkien fanitettavien käyttäjien linkkivirran perusteellinen seuraaminen on mahdotonta.

23things-tagitetuista linkkeistä poimin tämän: What Is a Wiki (and How to Use One for Your Projects) (Tom Stafford, Matt Webb 07/07/2006, O’Reilly).

Vanhahko juttu, mutta lyhyt ja nopeasti luettava. Mielenkiintoinen ja ensilukemalta sisälsi hyviä vinkkejä wikin käyttöön projektityöskentelyssä. Lyhyydestään huolimatta ehti sisältää muutaman ristiriitaisuuden, esim. wikiprojektin julkisuudesta kirjoittajat kehottavat pitämään projektin julkisena ja yhteenveto-osuudessaan yksityisenä.

Mainokset

Keskustelu

One thought on “RSS-syötteistä ja toisista ihmisistä tiedonlähteenä

  1. Tuo lipsuminen on ihan tuttua; pitäisi jaksaa kuvailla linkit, jotta muutkin voisivat arvioida, olisiko linkki hyödyllinen. Ja sitten kun aikaa kuluu tarpeeksi, ei muista itsekään, miksi tallensi linkin…

    Posted by Heli | 30.06.2008, 12:15 pm

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: