//
kirjastopalvelut, tiedonhaku

Kysy Fonectalta?

Televisiossa on pyörähtänyt Fonectan 020202-mainos, jossa toimittajat haastattelevat Kari Hietalahden esittämää poliitikkoa (”vai miten se nyt oli”). Lopuksi mainos kertoo, että 020202 hakee asiakkaalleen tarvittaessa tietoa Internetistä. Fonectan kotisivulla palvelusta kerrotaan:

”020202 voi etsiä tietoja myös julkisesta internetistä asiakkaan niin halutessa. Näin netti on käytössäsi silloinkin, kun et itse ole tietokoneen äärellä. Palvelua tarjotaan normaalin numeropalvelupuhelun hinnalla. Fonecta ei takaa vierailta internet-sivuilta löytyneen tiedon oikeellisuutta eikä ajantasaisuutta.” (Fonectan kotisivut)

Hieman samat apajat tuntuu olevan Fonectalla ja Kysy kirjastonhoitajalta -palvelulla. Sillä erotuksella tosin, että

  • Kysy kirjastonhoitajalta -palvelu on ilmainen
  • Kysy kirjastonhoitajalta -palvelu tarjoaa vastaukseksi relevantteja tiedonlähteitä (näin siis virallisesti, mutta kyllähän KK:kin antaa monesti vastauksiakin eikä vain tietoa, mistä tiedon löytää)
  • Kysy kirjastonhoitajalta -palvelussa haetaan tietoa muistakin lähteistä kuin vain netistä.

Yksi ero palvelujen välillä reaaliaikaisuus: 020202:ssa tietoa haetaan asiakkaan odottaessa luurin toisessa päässä. Käytännön esimerkkiä elävästä elämästä voi katsoa Youtubesta (Jussi 2008). 😛

Keskustelu

Ei kommentteja.

Jätä kommentti