//
23asiaa-kurssi

Reflektiota

Verkkopalveluista on tullut yhä enemmän työkaluja ja välineitä alan seuraamiseen. RSS-lukuohjelmaan on kertynyt syötteitä ehkä turhankin paljon. (Ahneus – viides kuolemansynneistä.) Tuota tuskaillessa on pikkuhiljaa alkanut tuntua siltä, että tärkeisiin juttuihin törmää enempi vähempi pakostakin, ja että kaikkea mahdollista vähänkään kiinnostavaa ei kannata seurata.

Silmäilytaito on kehittynyt: koneistuntoni alkaa yleensä tarkistamalla silmämääräisesti deliciouksen verkostoni viimeisimmät tallennukset ja päivittämällä syöteohjelmani. Jos otsikko tai (deliciouksen tapauksessa) linkin kuvailu on kiinnostava, tulee syvennettyä tarkemmin asiaan.

Hyviä ja huonoja puolia

Huonoja puolia ei juurikaan tule mieleen. Blogien seuraamisessa ja deliciouksen verkostoja seuratessa toteutuu ”one thing lead to another”: kaikkea kiinnostavaa löytyy melkein hakematta. Yksi kiinnostava johdattaa toiseen kiinnostavaan, joka johdattaa kolmanteen… Molemmat (syötteet ja delicious) ovat mainio tapa hankkia tietoa, seurata itseä kiinnostavia aihepiirejä. Delicioukseen on tullut yhä riippuvaisemmaksi. Aluksi sitä vain testasi, mutta tallennettujen linkkien lisääntyessä siitä on tullut yhä hyödyllisempi.

Blogin pitäminen: kovin laajaa lukijakuntaa ei ole, joten hyötyä tästä on lähinnä itselleni. Voin tallentaa tänne muistiinpanoja kiinostavista alan jutuista ja muistiinpanot ovat saavutettavista mistä vain. Kun blogi on myös hakukoneiden indeksoitavissa, joku muukin samoista asioista kiinnostunut voi ne löytää.

Mainokset

Keskustelu

One thought on “Reflektiota

  1. Ei minullakaan (tietääkseni) ole kovin laajaa lukijakuntaa, mutta ainakin omat blogeiluni hyödyttävät minua – voin tarkistaa mitä olen joskus kirjoittanut ja mitä kaikkia web 2.0 -juttuja minun pitäisi periaatteessa osata. Ja jos joku muukin löytää niistä jotain mielenkiintoista, niin se on vain plussaa.

    Posted by Heli | 04.08.2008, 6:30 pm

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: