//
23asiaa-kurssi

Wikipedia ja Hadamardin matriisi

Matematiikka on aina kiinnostanut, vaikka en kovin syvällisesti sitä ymmärräkään. Lähdin huvin vuoksi Aihealueiden kautta haarukoimaan tuota seutua (Aihealueet > Tiede > Matematiikka). Matematiikka-osion alla menin ratkaisemattomiin matemaattisiin ongelmiin.

Se kuulosti jännältä.

Siellä valitsin Hadamardin matriisin (fi.wikipedia.org/wiki/Hadamardin_matriisi).

Viittaus APA-tyyliin
Hadamardin matriisi. (2008, heinäkuun 7). Wikipedia, . Haettu 15.47, elokuun 5, 2008 osoitteesta http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Hadamardin_matriisi&oldid=5067413.

”Tärkein Hadamardin matriiseihin liittyvä avoin ongelma koskee niiden olemassaoloa. Hadamardin konjektuurin mukaan on olemassa kaikkia kertalukuja 4k, missä k on positiivinen kokonaisluku, olevia Hadamardin matriiseja.”

Lähteitä artikkelissa ei ole enkä sisällön oikeellisuudesta osaisi sanoa vaikka lähteitä olisikin. Englannin- ja italiankielisessä artikkelissa ote oli skarpimpi: lähteitä oli mainittu.

Suomenkielisen artikkelin muokkaushistorian perusteella aihe ei ole herättänyt matemaatikoissa intohimoja. Viimeisin varsinainen muokkaus (botit pois lukien) on vuodelta 2006.

Suhteeni Wikiin on varauksellinen. Sitä tulee käytettyä paljon nippelitiedon tarkistamiseen, mutta vähänkään virallisemmissa ja tärkeämmissä tapauksissa selvitän myös, mitä muista lähteistä löytyy.

Mainokset

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: