//
23asiaa-kurssi

Web 2.0 -työkalujen löytäminen

Del.icio.us/popular/web2.0 -sivun linkkivirrasta jäi vähän käteen. Päällimmäisin ajatus oli, että Delicious-maailma olisi parempi paikka, jos useampi käyttäjä voisi olla niin armelias, että laittaisi linkkiä tallentaessaan jotain selkeää ja hyvin sivua kuvaavaa tietoa Notes-kenttään. Kentän kuvailut helpottavat linkkivirran selailua syötteenlukuohjelmalla huomattavasti. Tottahan otsikon perusteella voi päätellä jotain, mutta ei aina. Tai tietenkin kaikki muut tietävät heti esimerkiksi mistä tässä on kyse ”PR 2.0: Introducing The Conversation Prism”.

Linkkivirrasta pisti silmään Evernote-verkkopalvelu:

”Evernote allows you to easily capture information in any environment using whatever device or platform you find most convenient, and makes this information accessible and searchable at any time, from anywhere.”

Rekisteröitynyt käyttäjä voi tallentaa Evernote-tililleen kuvia ja tekstiä esimerkiksi verkosta tai kännykkäkamerastaan. Varsinainen hienous tulee siitä, että Evernote lupaa indeksoivan kaiken aineiston. Palvelu tunnistaa tekstiä kuvistakin. Esimerkiksi itselle kertyneet käyntikortit saa nopeasti haettavaan muotoon ottamalla niistä kuvat ja lataamalla ne Evernotesiin. Palvelun tehtyä tekstintunnistuksen ja indeksoitua kortit, korttien tiedot ovat käyttäjän haettavissa.

Palvelu on laiteriippumaton. Toimii esimerkiksi kännykällä tai PDA-laitteella ja sekä Windowsilla että Applella.

ReadWriteWebin syötteessä vilahti muun muassa viraalimarkkinointi, Apple, Google, mobiilitekniikka, Facebook ja semanttinen web. Mielenkiintoinen oli Sarah Perezin juttu bloggauksen tulevaisuudesta (The Future of Blogging Revealed). Perezin mukaan bloggauksen tilalle on ehkä tuloillaan lifestreaming. Ei mitään esseistiikkaa enää, vaan oman elämän ja ympäristön dokumentointia pieninä palasina. Esimerkkinä tästä kirjoittaja käyttää Julia Allisonia ja hänen blogiaan:

”Her blog is no more than a short collection of photos, videos, copy-and-pasted emails, random thoughts, links, and general over-sharing.”

”Lifestreams are short and sweet, yet still provide the same insight into a person’s life as yesterday’s casual personal blog did. A video here, a photo there, and today’s web citizens can voyeuristically peer into anyone’s life and get a sense of who they are.”

AppAppeal

Katsoin, mitä palvelu sanoo WordPressistä. WP saa 5 tähteä. WordPressistä on tarjolla sekä avoimen lähdekoodin bloggausohjelma, jonka voi asentaa palvelimelleen, että WordPress-verkkopalvelu, johon voi rekisteröityä käyttäjäksi ja blogata sinne. WP:n teemat saavat kiitosta. Muuta kiitosta WP saa muun muassa siitä, että se tarjoaa spam-suojaa ja että WP:iin voi tuoda blogi muista bloggaussovelluksista.

Mainokset

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: