//
verkkopalvelut

Google luopuu Wavesta

Google Wave -logoGoogle ilmoittaa jäähdyttävänsä Waven kehitystyön (Update on Google Wave, 8/2010). Päätöksen syynä ovat liian pienet käyttäjämäärät. Palvelu tulee säilymään ainakin tämän vuoden loppuun, ja Google tulee hyödyntämään palvelun käyttämää teknologiaa muissa tuotteissaan. Waven lähdekoodi säilyy edelleen kehittäjäyhteisön ulottuvilla.

Mainokset

Keskustelu

4 thoughts on “Google luopuu Wavesta

 1. Hullu hypetys ja hiljainen sulkeminen…

  Posted by apoikola | 05.08.2010, 9:22 am
 2. Hypetys oli koko luokkaa ”massiivinen”. Toimiva palvelu, mutta päällekkäisyyttä jo olemassa olevien ja vakiintuneempien palveluiden kanssa. Se ei edistänyt käyttöönottoa, että käyttöoikeuden saanti oli pitkään kiven takana. Ihan turhaksi taival ei jääne, jos waveen kehitettyjä teknologioita hyödynnetään muissa palveluissa.

  Posted by Petri | 06.08.2010, 4:22 am
 3. Harmin paikka. Ovatkohan pääkehittäjät hypänneet Novellin leiriin (Novell News: The future of enterprise collaboration, 2010.08.04), vai onko Wave vain käynyt Googlelle liian kalliiksi?

  Oleellisestihan Wave on välittömästi muokattava wikisivusto, joka on hajautettavissa sähköpostiverkon tapaan monelle palvelimelle. Sähköpostissa yhden palveluntarjoajan poistuminen joukosta ei estä muun verkon toimintaa. Waven välittömästi näkyvät muokkaukset ja sivujen kohdentaminen vain nimetyille osallistujille tai osallistujaryhmille mahdollistavat periaatteessa välineen käytön hyvin monenlaiseen viestintään. (Käytännössä palvelu on ollut käyttäjilleen liian uusi ja outo.) Wavea on yleensä arvioitu vain Googlen webkäyttöliittymän osalta ja verrattu lähinnä Facebookiin tai Twitteriin, mutta teknisesti se on ollut kunnianhimoinen yritys nostaa wikit yksittäisistä verkkosivustoista Internetin peruspalveluiden luokkaan sähköpostin ja World Wide Webin rinnalle. Ilmeisesti ratkaisua roskapostiin, vaikeasti hallittaviin viestiketjuihin, kadonneisiin liitetiedostoihin ja muihin sähköpostin ongelmiin joudutaan vielä odottamaan.

  Posted by Jussi Brunberg | 18.08.2010, 12:56 pm
  • Totta: uusi ja outo. Palvelun avaaminen aikaisemmin yleiseen käyttöön olisi voinut olla kova sana. Projekti oli kiitettävän kunnianhimoinen, joten harmi, että se nyt jäädytetään.

   Posted by Petri | 19.08.2010, 4:43 am

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: