//
avoimuus, kirjastopalvelut

Issue tracker kehiin

Mace on heittänyt ilmaan ajatuksen avoimesta järjestelmähankkeiden dokumentoinnista (”Axiell saa palautetta; miten parannettaisi tilannetta?”).

Ajatus on hyvä. Yhteinen issue tracker on loistava ajatus. Samalla olisi hyvä miettiä mahdollisimman taloudellinen ja kauaskantoinen ratkaisu, kuinka tätä ajetaan eteenpäin.

Jos kyse on esimerkiksi Auroran kehittämisestä, niin muun muassa PIKIssä on tehty iso työ ongelmien havainnoinnissa ja raportoinnissa Axielliin. Tuon pesämunan mielellään haluaisi käyttöön. Toinen osa bugien kirjaamisen lisäksi on bugien statusten ylläpitäminen; onko ongelman ratkaisu työnalla vai onko ongelma ratkaistu jne. Auroran osalta ajantasaisin tieto on tietenkin Axiellilla.

Tahtoo sanoa siis sitä, että mielellään näkisin, että kun Aurorasta puhutaan, niin näihin kehityskinkereihin tulisi/saataisiin Axiellkin. Taloudellisinta olisi, jos Axiell avaisi projektinhallintatyökaluaan. Toki muitakin välineitä löytyy, jos tämä ei onnistu, esimerkiksi Redmine.

Toinen mitä myös voisi rumputtaa ja lujaa on se, että tarvista olisi kirjastoalan sisällä miettiä sitä, mihin suuntaan järjestelmiä tulisi kehittää. Eräänlaista kollektiivista vaatimusmäärittelyä siis. Tästä jonkin verran puhuttiin Lahdessa viime keväänä verkkopalveluiden parissa työskentelevien tapaamisessa (Järjestelmäasioiden äärellä Lahdessa), mutta asia ei tuolloin lähtenyt lentoon. Ehkäpä tällekin on kypsempi aika nyt.

Mainokset

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: