//
mediakasvatus, seminaarit

Synergia 2009: Medierådet

Vierailu Medierådetiin 26.8.2009.

Meille esiteltiin Medierådetin toimintaa, muun muassa Jan Christofferson kertoi tutkimuksestaan, joka kartoitti lasten ja nuorten mediakäyttäytymistä (Ungar & Medier 2008).

Simon Strömberg (Kulturskolan Stockholm) esitteli heidän, nuorille tarkoitettua digital storytelling -projektiaan. Projektin tavoitteena on antaa nuorille mahdollisuus saada äänensä kuuluviin ja parantaa osallistumismahdollisuuksia ja -valmiuksia. Projektissa pyrittiin tavoittamaan ne nuoret, joita esimerkiksi nuorisotyöntekijöiden on vaikea tavoittaa muuten.

Projektin toimeenpanevana yksikkönä on media- ja demokratiakeskus (Center for Media and Democracy), joka pyrkii olemaan liikkuva yksikkö ja tavoittamaan nuoret sieltä, missä nuoret ovat.

Käytössä oli kevyttä, helppokäyttöistä ja yleistä tekniikkaa, kuten

  • vapaita ohjelmistoja (kuten iMovie, Movie maker)
  • nuorten omat kännykät.

Perusideana on se, että tekniikka ei saa olla ongelma tekemisessä ja tekemisen on oltava helppoa. Lisäksi hyödynnettiin nuorten käyttämiä verkkopalveluja, kuten YouTubea, Facebookia.

Projektin lähtökohtana on se, että jokaisella on tarina kerrottavanaan ja hankkeessa pyritään opastamaan, kuinka tarinoita voidaan kertoa ja välittää muille. Yhteistyökumppaneiksi hankittiin paikallisia nuorten tapaamispaikkoja, kouluja ja oppilaitoksia, museoita, kirjastoja, järjestöjä (kuten Save the children ja Unicef) ja viestintäyhtiöitä.

Rum för berättande -sivustolla on nuorten tekemiä tarinoita. Sivustolle on koottu myös ohjeistusta, esimerkiksi kuinka käyttää työkaluja (kuten editointiohjelmia) tai kuinka pitää työpaja.

Projektin oheen syntyi alaprojekteja muun muassa

Keskustelu

Ei kommentteja.

Jätä kommentti